Predoiu: O parte din măsurile incluse în proiectul de lege au fost deja publicate de Ministerul Afacerilor Interne

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat în cadrul ședinței de Guvern că o parte dintre măsurile care vor fi incluse în proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 au fost deja publicate de Ministerul de Interne.

„În urma deciziei CCR, această instituție a lipsit autoritățile de instrumentele pentru a lupta împotriva epidemiei. Pe data de 15 se va încheia starea de urgență instituită prin decret de Președintele României. Noi trebuie să avem garanția că vom avea la dispoziție toate instrumentele pentru a lupta împotriva epidemiei. Decizia CCR limitează măsurile pe care le putem lua și am decis să elaborăm și să înaintăm acest proiect de lege. Ministrul Justiției a coordonat elaborarea proiectul de lege”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că o parte din măsurile incluse în proiectul de lege au fost deja publicate de Ministerul Afacerilor Interne.

„Scopul acestei legi este protejarea vieții și sănătății cetățenilor români. Proiectul cuprinde o serie de măsuri care pot fi luate pe durata stării de alertă. În ceea ce privește structura proiectului, există dispoziții generale, dar și de durată, în timpul stării de alertă. Proiectul este flexibil. În viitor, autoritățile pot apela la alte măsuri, numai pentru starea de alertă. (...) Măsurile sunt sectoriale pentru fiecare domeniu, din competența fiecărui minister. O parte din măsuri au fost publicate pe site-ul MAI. Organizarea punerii în aplicare a măsurilor revine ministerelor și altor instituții vizate. (...) Dacă proiectul este aprobat de Guvern, merge la Parlament”, a spus Cătălin Predoiu.

Avocatul Poporului a atacat la CCR și proiectul privind instituirea stării de alertă. Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, să fie pregătit în cazul în care CCR declară starea de alertă neconstituțională.

Citeste si:
Ministrul Justitiei, aviz negativ: PSD nu vrea desfiintarea Sectiei...
Ministrul Justitiei, aviz...

Citește aici măsurile propuse de Ministerul de Interne.

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de luni un proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care vor fi luate după data de 15 mai, data la care urmează să se treacă de la starea de urgenţă la starea de alertă.

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut, în şedinţa de Guvern de joia trecută, tuturor ministerelor, să prezinte până vineri propuneri pentru actul normativ privind trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă.

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
INS: Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat la 5,2% în mai 2020
Setari Cookie-uri