Orban: Joi adoptăm prin ordonanţă de urgenţă măsurile pe care le extindem în perioada stării de alertă

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Curtea de Argeş, că joi va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care se vor stabili măsurile care vor fi extinse din perioada stării de urgenţă în cea a stării de alertă, notează Agerpres

„În ceea ce priveşte dreptul de care beneficiază un părinte ca să stea cu copilul, va fi valabil până la începutul vacanţei şcolare. (...) Va face obiectul ordonanţei de urgenţă pe care o vom adopta tot joi. Joi, practic, vom adopta prin ordonanţă de urgenţă toate măsurile care au fost stabilite pentru perioada stării de urgenţă care au generat drepturi, facilităţi, avantaje pentru diferite categorii şi vom stabili care sunt măsurile pe care le extindem dincolo de situaţia de urgenţă în perioada stării de alertă", a declarat premierul.

Orban a precizat, ca exemplu, faptul că plata şomajului tehnic se va prelungi cel puţin până la data de 1 iunie.

„Totul depinde de evoluţia epidemiei în cele două săptămâni dintre 15 mai şi 1 iunie, în care odată cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităţilor. În cea mai mare parte ţinerea sub control a răspândirii virusului va depinde de comportamentul responsabil al cetăţenilor", a mai spus Orban.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat, într-un briefing de presă, la finalul şedinţei de Guvern, o parte dintre măsurile propuse de Guvernul Orban care ar urma să se aplice în perioada stării de alertă, printre care se numără obligativitatea purtării măștilor de protecție în mijloacele de transport în comun sau alte spații închise.

Proiectul de lege elaborat de Guvernul Orban a fost transmis Parlamentului pentru dezbatere și votare în regim de urgență.

Citeste si:
Ludovic Orban îi roagă pe cetățeni să nu țină cont de deciziile CCR
Orban îi roagă pe cetățeni să...

Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
FOTO Un nou aeroport se construiește în România. Lucrările sunt în toi
Setari Cookie-uri