Conform meteorologilor, pe durata zilei de astăzi, între orele 11:00 - 20:00, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 şi 100 km/h şi vijelii.

Ca urmare, Adminstraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod portocaliu de vijelii, care va intra în vigoare la ora 11:00 în 11 judeţe: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Buzău, potrivit Agerpres. Pe de altă parte, trei sferturi din ţară au intrat deja sub atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi instabilitate atmosferică.

Astfel, în intervalul orar 9:00 - 23:00, în Oltenia şi Transilvania, precum şi în vestul şi centrul Munteniei (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în zona municipiul Bucureşti), vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 şi 65 km/h şi, izolat, peste 70 km/h.

În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90 - 100 km/h.

Local, în zonele deluroase şi montane, precum şi în centrul teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi, izolat, grindină. Aversele vor putea avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.

Totodată, în acelaşi interval orar, în Moldova, Dobrogea şi în estul Munteniei (judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65 - 75 km/h, grindină şi averse ce pot avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice.

Sursa foto: chaiyapruek youprasert / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri