Ludovic Orban: Persoanele cu venituri mici vor primi măşti de protecţie gratuite

Persoanele cu venituri mici vor beneficia de măşti de protecţie gratuite, în baza unui act normativ care va fi adoptat în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, a declarat premierul Ludovic Orban.

"Pregătim un act normativ împreună cu Ministerul Muncii ca pentru persoanele vulnerabile, pentru persoanele care sunt sub incidenţa Legii venitului minim garantat să putem să asigurăm un număr de măşti fără să fie obligaţi să le cumpere", a afirmat şeful Executivului într-o emisiune la Digi 24, citat de Agerpres.

Totodată, Ludovic Orban a dat asigurări că Ministerul Educaţiei va achiziţiona măşti pentru elevii care vor participa la orele de pregătire dinaintea examenelor de la finalul claselor a VIII-a şi a XII-a sau a XIII-a.

"De asemenea, avem în vedere achiziţionarea de măşti de către Ministerul Educaţiei pentru a putea asigura măşti în cadrul fiecărei unităţi şcolare în perioada 2-12 iunie, în care se va asigura pregătirea pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat", a precizat Orban.

Citeste si:
Orban, revoltat de amânarea legii carantinei în Senat: PSD pune...
Orban, revoltat de amânarea...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri