Din 15 mai enoriașii vor putea merge la biserică. Slujbele se vor ține afară, iar masca este obligatorie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că serviciile religioase cu participarea credincioşilor vor putea fi organizate, după 15 mai, într-o primă etapă, în curtea sau în faţa bisericii.

"O temă pe care eu personal o consider foarte importantă şi ştiu că sunt mulţi români care consideră această chestiune foarte importantă - bisericile. Serviciile religioase cu credincioşi vor fi reluate în condiţii speciale - şi anume serviciile religioase cu credincioşi pot fi reluate, în prima fază, în curtea bisericii sau în faţa bisericii, deci în exterior.

Credincioşii vor purta obligatoriu mască şi vor păstra distanţa de un metru şi jumătate. În a doua şi în a treia etapă aceste condiţii vor fi evident rediscutate, dar noi considerăm că este important să facem un prim pas şi să facem iarăşi posibile serviciile religioase cu credincioşi, repet în această etapă doar în aer liber", a spus şeful statului, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, în care a prezentat măsuri care vor fi luate după 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă, scrie Agerpres.

Şeful statului a avut, marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Citeste si:
NEWS ALERT! Klaus Iohannis: Starea de alertă va prelungită
NEWS ALERT! Klaus Iohannis:...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri