Municipalitatea a eliminat, pe cât posibil, birocraţia pentru cei care vor masă caldă de la cantinele sociale ale Primăriei Capitalei, a anunţat, primarul general, Gabriela Firea.

"Noutatea pe care vreau să o prezint astăzi este dosarul de admitere pentru a primi masă caldă din partea Direcţiei de Asistenţă Socială. Am eliminat, pe cât s-a putut posibil, (...) birocraţia. Sunt foarte puţine documente ce trebuie să fie depuse care trebuie să certifice că persoana respectivă sau familia respectivă nu mai are venituri sau are venituri foarte puţine (...) ", a spus Firea într-un clip video postat pe Facebook, scrie Agerpres.

Noutatea este, de asemenea, faptul că îi întrebăm pe beneficiari ce şi-ar dori să mănânce, ce le face plăcere, dacă există restricţii alimentare, în funcţie de vârstă, de anumite boli pe care le au sau pur şi simplu în funcţie de preferinţe

Ea a menţionat că în perioada pandemiei foarte multe persoane au fost nevoite să apeleze la cantinele sociale.


"În perioada pandemiei, foarte multe persoane şi-au pierdut locul de muncă şi au fost nevoite să apeleze la cantinele sociale pe care le deţine Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială. Dacă până la debutul pandemiei circa 800 de persoane veneau zilnic la cele cinci cantine ale Primăriei Capitalei, în această perioadă numărul a crescut de aproape patru ori şi în acest moment vin peste 3.000 de persoane pentru a primi masă caldă (...). Dacă până acum erau foarte multe persoane vârstnice, de asemenea, persoane cu dizabilităţi sau familii monoparentale, acum sunt şi foarte multe familii tinere (între beneficiari - n.r.)", a precizat Firea.

Potrivit ei, pentru finalul săptămânii, de fiecare dată, se iau pachete în ziua de vineri pentru sâmbătă şi duminică.

"Meniul e diversificat, el e realizat de către colegii noştri împreună cu un medic nutriţionist, tocmai pentru a asigura şi valoare proteică persoanelor care au nevoie de sprijin în toată această perioadă. Am investit aproape 200.000 de euro pentru a îmbunătăţi serviciile tuturor cantinelor din Bucureşti, pentru că ne dăm seama că în această perioadă numărul de persoane care vor apela la aceste tipuri de servicii (...) va creşte", a declarat Firea.

Cosmina Simiean, director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a afirmat că, până în prezent, înscrierea la serviciile cantinelor sociale de pe raza Bucureştiului era extrem de complicată.

"În urma experienţei pe care am avut-o în situaţia de urgenţă am făcut simplificarea procesului birocratic, astfel încât din ce în ce mai mulţi oameni care au nevoie de o masă caldă pe zi, un prânz şi o cină, să poată veni la noi şi să ridice această mâncare, în această perioadă doar să o ridice. (...) De la 11 documente, câte se cereau înainte, am reuşit să reducem numărul acestora la maxim patru sau cinci documente, în funcţie de situaţia fiecărui solicitant, urmând ca restul verificărilor să le întreprindă colegii mei din cadrul Direcţiei (...) Vă dau un exemplu. Nu va mai fi nevoie ca un solicitant să aducă un certificat de la DITL, noi vom face această interogare", a spus Simiean.

Ea a menţionat că DGASMB pune la dispoziţia persoanelor interesate de serviciile cantinelor sociale informaţii pe site-ul instituţiei, www.dgas.ro, sau la Telverde 0800821218.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri