Noi acuzații la adresa României privind deșeurile. Comisia Europeană cere statului român să respecte cerințele Directivei 2008/50/CE

Comisia Europeană cere oficial României să măsoare, să informeze publicul și să furnizeze date privind gravitatea poluării aerului. De asemenea, Comisia îndeamnă insistent România să închidă, să etanșeze și să restaureze din punct de vedere ecologic 48 de depozite ilegale de deșeuri și să se conformeze hotărârii Curții de Justiție a UE din 18 octombrie 2018, potrivit unui comunicat al instituției.

Comisia solicită României să respecte cerințele Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa, scrie G4Media .

Mai exact, România nu a respectat valorile-limită pentru dioxidul de azot (NO2) în București, Brașov, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara și nu a luat măsuri corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depășire, transmite executivul european.

Comisia solicită de asemenea clarificări cu privire la monitorizarea corespunzătoare a concentrațiilor de dioxid de azot (NO2) în București. Prezența unor concentrații ridicate de NO2 implică riscuri pentru sănătatea umană. Prin urmare, Comisia a decis astăzi să trimită României o scrisoare de punere în întârziere, acordându-i un termen de patru luni pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Dacă România continuă să nu se conformeze, Comisia poate decide să înainteze cazul Curții de Justiție.

Citeste si:
Studiu: Plajele de pe litoralul românesc, cele mai curate din...
Studiu: Plajele de pe...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri