Coronavirus | Al doilea cel mai mic număr de noi cazuri din ultima lună

Un număr de 190 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se astfel la un total de 16.437 de îmbolnăviri, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit datelor wall-street.ro, acesta este al doilea cel mai mic număr de cazuri noi înregistrat în ultima lună, minimul fiind de 165 noi cazuri (2 mai).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internaţi 219 de pacienţi, potrivit Agerpres. Până acum, 1.056 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

In acelasi timp, un număr de 578 de dosare penale au fost întocmite până în prezent prin structurile abilitate ale MAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

GCS reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Până la data de 14 mai 2020 au fost raportate 1.277.188 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Citeste si:
Coronavirus în România: 450 de noi cazuri au fost raportate în...
Coronavirus în România: 450...

Sursa foto: FamVeld / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
O femeie a încasat 16 ani o pensie mai mică din cauza unui „cod greșit”
Setari Cookie-uri