Cea mai mare parte a centrului vechi din București devine pietonală în weekend, începând cu 22 mai, a anunțat Primăria Capitalei.

"Având în vedere instituirea stării de alertă, reamintim faptul că Primăria Municipiului București, împreună cu Brigada Rutieră, au decis înființarea a șapte zone de promenadă în centrul Bucureștiului, în zilele de weekend, începând de sâmbătă, 23 mai, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și utilizarea mijloacelor de transport alternativ.

Măsura vine ca urmare a faptului că, din cauza restricțiilor de funcționare a spațiilor de alimentație publică și de divertismnt impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori să se plimbe mai mult prin oraș, iar cea mai bună soluție este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul orașului, unde circulația mașinilor să fie interzisă", anunță PMB într-un comunicat de presă.

Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:00 - 22:00, vor fi instituite șapte zonele pietonale:

* Zona 1 - stradă Polonă (de la bd. Dacia) - stradă A.D. Xenopol - stradă Dionise Lupu - stradă C.A. Rosetti - stradă J.L. Calderon (de la stradă C.A. Rosetti) - stradă I.L. Caragiale - stradă Icoanei - stradă A. Vlaicu.

* Zona 2 - Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) - stradă Eforie - stradă Domniță Anastasia - stradă ing. A Saligny - Splaiul Independenței.

* Zona 3 - bd Eroilor - Eroii Sanitari - piață Operei - stradă Dr. J. Lister - stradă Dr. Gr. Romniceanu.

* Zona 4 - stradă E. Quinet (de la stradă Academiei) - stradă Biserica Enei.

* Zona 5 - bulevardul Dacia - bulevardul N. Bălcescu - stradă G. Enescu - Calea Victoriei.

* Zona 6 - stradă G. Enescu - N. Golescu - Calea Victoriei - stradă C.A. Rosetti - bulevardul N. Bălcescu.

* Zona 7 - bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locală de vest a pieței Unirii).

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri