Persoanele care ies din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I trebuie să aştepte cel puţin trei ore pentru formalităţi pentru că autorităţile ungare fac controale sanitare amănunţite pentru prevenirea răspândirii COVID-19, iar la intrarea în România prin acest punct se aşteaptă două ore, în contextul revenirii multor români din străinătate după încetarea stării de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat că în ultimele 24 de ore cu intrat în ţară, prin Nădlac I, aproximativ 4.200 de persoane cu 1.100 mijloace de transport şi au ieşit 3.200 de persoane cu 800 de mijloace de transport. Cifrele sunt similare cu cele înregistrate în ultima săptămână, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, timpii de aşteptare pentru tranzitare s-au redus uşor la Nădlac I, după deschiderea altor puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria, dar sunt încă ridicaţi faţă de perioadele obişnuite. Se aşteaptă două ore la intrarea în România, din cauza aglomeraţiei şi a controalelor epidemiologice. De asemenea, la ieşire din ţară se aşteaptă trei ore, iar motivul precizat de Poliţia de Frontieră Română este că autorităţile ungare fac "controalele amănunţite în vederea prevenirii răspândirii COVID-19", respectiv au loc triaje epidemiologice.

Pentru PTF Nădlac II, autorităţile de frontieră nu au contorizat traficul uşor din ultimele 24 de ore. Acest punct este rezervat traficului greu şi este deschis ocazional pentru autoturisme, în funcţie de cum sunt deviate maşinile de pe teritoriul Ungariei de către autorităţile acestei ţări. Totodată, decizia deschiderii traficului uşor depinde şi de numărul de automarfare existent la Nădlac II.

Cu privire la traficul greu, prin Nădlac II au intrat în ultimele 24 de ore în România 650 automarfare şi au ieşit 550.

Punctele Vărşand şi Turnu nu sunt aglomerate, iar timpii de aşteptare sunt de circa 15 minute pe ambele sensuri de tranzitare.

Sursa foto: Facebook Poliția de Frontieră Română

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ministrul Sportului: Sper să deschidem sălile de fitness începând cu 15 iunie
Setari Cookie-uri