Poliţiştii au confiscat sau ridicat în vederea confiscării ori stabilirii provenienţei, în ultima săptămână, aproximativ 2.800 de metri cubi de material lemnos, în urma a 1.120 de controale efectuate pentru verificarea operaţiunilor cu material lemnos.

"În perioada 15-21 mai, poliţiştii de ordine publică au efectuat controale pentru verificarea operaţiunilor cu material lemnos - 922 pe linia legalităţii transportului materialului lemnos, 100 în fondul forestier şi 70 pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos. Au fost verificate 376 de obiective - 46 de exploatări forestiere, 17 instalaţii de debitat, 43 de depozite, 33 de târguri/pieţe/oboare, 13 ocoale silvice/structuri subordonate şi 224 de alte obiective, fiind controlate 3.198 de vehicule", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), scrie Agerpres.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 502.800 de lei.

De asemenea, au fost confiscaţi sau ridicaţi în vederea confiscării ori stabilirii provenienţei 2.793,47 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 808.789 de lei, dintre care lemn de lucru - 1.968,52 metri cubi, cherestea - 213,42 metri cubi şi lemn de foc - 611,53 metri cubi.

Citește și Nu se mai taie lemn din pădurile seculare. Ministrul Mediului anunță că pădurile mai vechi de 140 de ani vor fi protejate

În această săptămână, au fost înregistrate 102 dosare penale, fiind cercetate 148 de persoane pentru infracţiuni silvice.

Cetăţenii au efectuat 19 apeluri la SNUAU 112 privind transporturi de materiale lemnoase, dintre care şapte au fost confirmate ca fiind ilegale.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri