Prognoza ANM: Când ne vom bucura de temperaturile de vară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, valabilă până pe 22 iunie. Astfel, ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar temperaturile de vară vor începe din data de 8 iunie.

Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Săptămâna 25.05.2020 – 01.06.2

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare, scrie Digi24.

Săptămâna 01.06.2020 – 08.06.2020

Citeste si:
Zile tropicale: ANM a emis un cod galben de caniculă pentru...
Zile tropicale: ANM a emis un...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 08.06.2020 – 15.06.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citeste si:
STB: Dilatarea şinelor de tramvai nu pune în pericol viaţa călătorilor
STB: Dilatarea şinelor de...

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. În extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 15.06.2020 – 22.06.2020

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Citeste si:
Avertisment OMS: Covid-19 iubește toate anotimpurile
Avertisment OMS: Covid-19...

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, mai transmite ANM.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri