Moștenirea pe care o va lăsa Covid-19: afecțiuni la plămâni, inimă și creier

Moștenirea pe care o va lăsa COVID-19 include afecțiuni la plămâni, inimă și creier pe termen lung, arata Societatea Italiană de Pneumologie. Practic, plămânul devine rigid, cu simptome precum respirație anevoioasă și oboseală, destinate să devină permanente.

Un adult deja afectat de pneumonia cauzată de Covid-19 poate avea nevoie de 6-12 luni pentru a-și recupera complet problemele respiratorii. Și, în aproape un caz din trei ar putea există schimbări permanente ale funcției respiratorii, cu semne răspândite de fibroză pulmonară.

Daunele permanente nu se rezumă numai la plămâni, deoarece inflamațiile violente generate de virus ajung să compromită și alte organe, cum ar fi rinichii, inima și creierul, precum și sistemul de circulație sanguină.

Totodată, Covid-19 poate afecta și sistemul nervos central și prin mecanisme imunitare ale aceluiași pacient poate face ca infecția să persiste. Pe scurt, cel puțin o parte dintre persoanele care au suferit de Covid-19 vor trebui să lupte mult timp cu rănile virusului.

Citește articolul integral pe G4Media.

Citeste si:
Regulă nouă pentru excepția de la izolare la sosirea în România
Regulă nouă pentru excepția...

Sursa foto: Vadym Stock / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
România, sub zodia caniculei. ANM anunță cod galben în 16 județe și Capitală
Setari Cookie-uri