CFR Călători continuă procesul de repunere în circulaţie a trenurilor a căror circulaţie a fost temporar suspendată începând cu lunile martie şi aprilie 2020, în corelaţie cu măsurile de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorităţi, a anunţat societatea.

"Primele trenuri au fost repuse în circulaţie, gradual, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi)", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii CFR Călători susţin că au ca prioritate mobilitatea cetăţenilor, asigurarea legăturilor interregionale şi regionale, dar şi protecţia şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu.

"Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noştri cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare, creşte de la 10 la 20 de zile", se mai precizează în comunicat, arată Agerpres.

Reprezentanţii CFR Călători recomandă cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar.

"La ghişeu este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru. Pentru a răspunde nevoii de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, rămânem conectaţi la solicitările de trafic şi în limita parcului de material rulant disponibil intervenim operativ pentru adaptarea capacităţii de transport", se mai spune în comunicat.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

Totodată, din data de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Astfel, persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanţate.

De asemenea, masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei. "Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugam purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul", se precizează în comunicat.

CFR Călători este pregătită tehnic să repună în circulaţie trenurile şi în trafic internaţional. Operaţionalizarea acestei decizii este condiţionată de obţinerea acordului administraţiilor feroviare europene partenere.

Persoanele care călătoresc cu trenul, trebuie să respecte regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere regulile şi recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiţii ecologice şi de siguranţă.

Sursa foto: Andrei Marian | Facebook CFR Calatori

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri