Aflat la prima ediție, târgul de carte online elefantFest a reunit în cele 5 zile nu mai puțin de un milion de vizitatori. Cele aproape 50 de evenimente – lansări și prezentări de carte, interviuri cu autorii – au avut peste 2,5 de milioane de vizionări, ceea ce ar fi imposibil de realizat la un târg organizat într-un spațiu convențional. Sute de cărți cu autograf ale autorilor preferați vor intra în biblioteca personală a pasionaților de lectură.

În clasamentul pe orașe, conform numărului de cărți achiziționate, București a fost urmat de Iași, Cluj, Timișoara și Brașov. În medie, un cumpărător a achiziționat 6 volume. Cea mai mare comandă, care include 131 de cărți, a fost plasată de un cumpărător din Cluj. Mai mult de 50% dintre cei care au cumpărat cărți cu ocazia elefantFest au plătit cu cardul.

Industria de carte se află într-un moment dificil în această perioadă, iar rolul nostru, al celor care activăm în retailul online este de a mai prelua din povara partenerilor care au fost alături de elefant.ro în cei 10 ani de existență. Târgul de carte elefantFest a fost o manifestare de solidaritate cu întreaga industrie de carte, de la autori, la editori și cititori și va rămâne și pe viitor un simbol al acestei solidarități.

Ion Sturza, fondator și președinte al Consiliului de Administrație al elefant.ro

În premieră pentru iubitorii de lectură din toată țara, elefantFest a fost un târg de carte cu adevărat național, deschis tuturor cititorilor. Ne bucurăm că, timp de 5 zile, elefant.ro a fost gazda unui eveniment unic, ce a îmbinat în beneficiul a peste un milion de cititori avantajele mediului online și tehnologia de top pentru a aduce mai aproape de ei autori din țară și din străinătate, noutăți editoriale și mult doritele volume cu autograf.

Sergiu Chircă, CEO elefant.ro

Cele mai vândute titluri

Cele mai căutate titluri noi au fost în majoritate volume ale autorilor români:

  • Mircea Cărtărescu – Creionul de tâmplărie
  • Gabriel Liiceanu – Isus al meu
  • Guzel Iahina - Copiii de pe Volga
  • Ioana Pârvulescu – Prevestirea
  • Radu Paraschivescu - Requiem vesel pentru tata

Titlurile cu cele mai multe vânzări au fost însă best-sellerele:

  • Alex Michaelides - Pacienta tăcută
  • Delia Owens - Acolo unde cântă racii
  • Mark Manson - Arta subtilă a nepăsării
  • Michelle Obama - Povestea mea
  • Heather Morris - Tatuatorul de la Auschwitz

La elefantFest au expus 40 de edituri românești, iar cititorii au avut acces la 49 de evenimente online de la lansări și prezentări de carte, la întâlniri cu autorii. Totodată peste 50 de titluri au putut fi achiziționate și în versiunea cu autograf.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienți o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii de la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova - magazinul online local elefant.md.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri