Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a avut o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pe tema stării de alertă, la care au fost prezenţi lideri ai mai multor grupuri parlamentare, între care preşedintele USR, Dan Barna, şi liderul Pro România, Victor Ponta.

Surse politice au spus că s-a discutat despre redeschiderea spitalelor, în condiţiile în care trebuie ajutaţi bolnavii cronici să aibă acces la tratament. De asemenea, s-a convenit oprirea achiziţiilor directe făcute de Guvern, au precizat sursele citate, scrie Agerpres.

De asemenea, s-a căzut de acord ca cei care vin din zone cu risc epidemiologic să stea în izolare 14 zile, dar să fie şi testaţi la finalul acestei perioade - ceea ce nu se întâmplă în prezent.

De asemenea, trebuie să se păstreze purtarea măştii în spaţii închise şi distanţarea socială.

Potrivit surselor, se aşteaptă propunerea concretă a Guvernului, pentru că aceste măsuri pot fi implementate şi fără stare de alertă.

"PSD va sprijini în Parlament implementarea unor măsuri responsabile de protecţie la adresa populaţiei", au mai precizat sursele citate.

Sursa foto: Farmacisti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri