13 Iunie 2020

Primăria Capitalei ar putea deconta testarea a 3.000 de farmacişti, reprezentanţi media şi angajaţi din domeniul alimentaţiei publice



Un număr de 3.000 de angajaţi ai farmaciilor, ai firmelor de curierat, din domeniul alimentaţiei publice şi reprezentanţi mass-media ar urma să beneficieze de un sprijin financiar în valoare de 200 lei, în vederea testării PCR, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 18 iunie a Consiliului General al Capitalei, notează Agerpres.

Proiectul "Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă" se adresează celor care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Bugetul total al proiectului este de 633.000 lei, din care 600.000 de lei reprezintă sprijinul financiar acordat, 30.000 de lei - realizarea unei aplicaţii online de înscriere în cadrul proiectului şi 3.000 de lei - hosting aplicaţie online.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unor unităţi sanitare publice şi/sau private afiliate, în conformitate cu Procedura Operaţională de Afiliere a entităţilor publice şi/sau private existente la nivelul ASSMB. În termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii, ASSMB va elabora regulamentul privind implementarea proiectului.

Testare de tip RT-PCR

Potrivit raportului de specialitate, este vorba despre o testare de tip RT-PCR destinată categoriilor menţionate anterior, fiind vorba despre persoane care nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică din România.

"Pentru implementarea şi diseminarea rezultatelor proiectului se vor încheia protocoale de colaborarea cu asociaţiile patronale de profil din domeniile mai sus amintite, în vederea depistării infectării cu virusul SARS CoV-2. Sprijinul financiar acordat pentru testarea în vederea depistării infectării cu virusul SARS Cov-2 este în cuantum de 200 de lei/beneficiar şi va fi decontat către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului. Obiectivul principal îl reprezintă limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor farmaciilor, angajaţilor din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţilor mass-media, angajaţilor firmelor de curierat, precum şi efectelor extrem de grave ale acestuia, prin testarea RT-PCR pentru SARS-CoV-2, acordând sprijin financiar în cuantum total de 200 de lei/beneficiar pentru decontarea serviciilor medicale", se arată în document.

Beneficiarii trebuie să fie cetăţeni ai municipiului Bucureşti, cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Capitală, să aibă un document justificativ (adeverinţă, etc.) eliberat de angajator. Proiectul se va derula pe parcursul anului 2020 şi se va adresa unui număr de 3.000 de beneficiari.



Citeste si