Creşele, grădiniţele şi after school-urile din Sectorul 4 se redeschid de luni, în funcţie de numărul de solicitări primite din partea părinţilor, anunță Agerpres.

„Începând de luni, în funcţie de solicitările pe care le primim din partea părinţilor, acestea vor fi deschise. (...) suntem pregătiţi că până duminică să implementăm absolut toate măsurile pe care Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Educaţiei, respectiv cu Ministerul Muncii le-au impus pentru a deschide în condiţii de siguranţă aceste unităţi. Vom asigura triajul, circuitele, tot ceea ce e necesar părţii de dezinfecţie, ne vom asigura că în aceste unităţi copiii vor fi în siguranţă, însă trebuie să atrag atenţia asupra unei probleme tehnice şi aş vrea să iau exemplul grădiniţei pe care o am în spate. E o grădiniţă cu o suprafaţă de aproximativ 3.200 mp, o grădiniţă în care în mod curent intră între 300 şi 350 de copii, iar în această nouă formulă nu putem primi mai mult de 55 de copii", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, într-o conferinţă presă desfăşurată, marţi, în curtea Grădiniţei "Dumbrava Minunată".

El a menţionat că autoritatea locală nu ar putea să soluţioneze aplicând condiţiile pentru redeschiderea grădiniţelor mai mult de 1.500 - 2.000 de solicitări. Daniel Băluţă a menţionat că sunt 7.000 de copii la grădiniţă în Sectorul 4.

Acesta a făcut apel către părinţi să se grăbească să se înscrie cât mai repede, deoarece solicitările vor fi onorate după principiul "primul venit, primul servit".

"Vom pune absolut toate clădirile la dispoziţie familiilor care vor avea de lucru în cursul acestei veri şi vor dori să-şi aducă copiii la grădiniţă (...) Suntem pregătiţi să deschidem absolut toate clădirile", a spus Daniel Băluţă.

În ceea ce priveşte creşele, el a menţionat că, aplicând condiţiile pentru redeschidere, pot fi primiţi doar jumătate dintre cei 1.000 de copii care sunt în prezent înscrişi.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri