Zi de doliu în Suceava, în memoria fostului arhiepiscop Pimen

În municipiul Suceava va fi zi de doliu în data de 27 iunie, în memoria fostului arhiepiscop Pimen, toate instituţiile publice urmând să coboare drapelele în bernă, a anunțat, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că data de 27 iunie a fost stabilită după discuţiile purtate cu Mitropolitul Moldovei, Teofan şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Damaschin, având în vedere că se împlinesc 40 de zile de la trecerea în nefiinţă a înaltului prelat, scrie Agerpres.

"Ca atare, voi solicita Consiliului Local ca ziua de 27 iunie să fie zi de doliu în municipiul Suceava, pentru contribuţia pe care a avut-o ÎPS Pimen în apărarea ortodoxiei, în ceea ce a făcut pentru Bucovina", a spus Lungu.

Potrivit primarului, în timpul celor aproape 30 de ani cât a fost arhiepiscop Pimen, în judeţ s-au ridicat peste 100 de biserici, dintre care 20 de biserici şi o catedrală în municipiul Suceava.

''Aceste biserici sunt trainice, vor rămâne în cartea de istorie şi vor dăinui sute de ani'', a spus Lungu.

Citeste si:
Municipiile cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din România
Bucureşti, Suceava și Argeş,...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Arhiepiscopul Pimen a decedat pe 20 mai, la Institutul ''Matei Balş'' din Bucureşti, la o lună după ce a fost confirmat cu COVID-19. El a fost înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei pe 22 mai, în sicriu sigilat, aşa cum prevedea legislaţia în vigoare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri