România trimite în misiuni şi operaţii în afara ţării, anul acesta, 2.669 de militari (forţe dislocate şi forţe dislocabile la ordin - care se activează şi se trimit în teatru de operaţii la ordinul NATO şi UE, aflate în aşteptare pe teritoriul naţional).

De asemenea, 791 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pot fi puse la dispoziţie pentru continuarea participării la misiuni şi operaţii în afara ţării, iar alte 1.007 pot fi dislocate la ordin, se arată în informarea prezentată în plenul Parlamentului din partea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la participarea Forţelor Armatei României şi MAI la misiuni şi operaţii în afara teritoriului naţional, în anul 2020, precum şi dislocarea, la nevoie, în România, a Forţei de Răspuns a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, scrie Agerpres.

Conform documentului citat, "personalul participant la operaţii în afara teritoriului naţional în anul 2020 va avea dotarea tehnică şi armamentul necesare îndeplinirii misiunilor specifice fiecărui teatru de operaţii, iar fondurile financiare sunt asigurate din bugetele alocate MApN şi MAI".

Aceeaşi sursă mai precizează că forţele Armatei României execută misiunile prevăzute "pentru îndeplinirea angajamentelor asumate şi în scopul confirmării rolului ţării noastre de furnizor de securitate. Se asigură, astfel, continuarea acţiunilor de consolidare şi de menţinere a păcii, conform datelor aprobate de către NATO, UE, ONU şi OSCE".

În informare se menţionează că preşedintele Iohannis a aprobat dislocarea, "la nevoie", în România, a forţei de răspuns a NATO cu o capacitate de reacţie foarte ridicată.

"Am aprobat dislocarea, la nevoie, în România, a forţei de răspuns a NATO cu o capacitate cu capacitate de reacţie foarte ridicată/VJTF, în scopul pregătirii şi sau desfăşurării de operaţii militare în anul 2020, în concordanţă cu datele de planificare transmise de NATO pentru anul 2020 şi am mandatat ministrul apărării naţionale pentru a aproba eventualele modificări în structura compunerea VJTF, care vor putea surveni în raport cu datele de planificare transmise de NATO pentru anul 2020", se subliniază în document.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri