Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele judeţele Alba, Mureş şi Sibiu, valabilă până miercuri, la ora 3:00.

Potrivit hidrologilor, în aceste zone se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş - afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Ocna Mureş - amonte S.H. Alba Iulia, Târnava Mică - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Târnăveni, Târnava Mare - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Mediaş, Târnava - afluenţii aferenţi sectorului aval Blaj, judeţele Alba, Mureş şi Sibiu.

De asemenea, până la ora 22:00, este în vigoare o avertizare similară de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bega - bazin superior amonte S.H. Făget, judeţul Timiş. Hidrologii avertizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Saşa.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri