Tătaru: Amânăm a patra etapă a măsurilor de relaxare care erau prevăzute pentru 1 iulie, redeschiderea restaurantelor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi24, că recomandările grupului tehnico-științific sunt ca măsurile de relaxare prevăzute inițial pentru 1 iulie să fie amânate. Una dintre măsurile așteptate era redeschiderea restaurantelor, scrie G4Media.ro.

Principalele declarații:

- Discutăm recomandările Grupului tehnico-științific. S-a evaluat tot ce a însemnat cele două asăptămâni, în care au crescut cazurile noi, cazurile în ATI, decesele.

- Recomandările sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pentru 1 iulie.

- Avem o săptămână de foc în care putem vedea ce a înseamnat acest weekend. Suntem pregătiți ca sistem medical, dar nu putem lupta singuri.

Citeste si:
Ludovic Orban: Unele cluburi ar trebui închise după ora 22. Ne...
Ludovic Orban: Unele cluburi...

"Astăzi (luni - n.r) a avut loc întâlnirea acestui grup (Grupul de suport tehnico-ştiinţific - n.r.). S-a evaluat tot ceea ce a însemnat cele două săptămâni. Au fost două săptămâni în care am avut o creştere a numărului de cazuri noi, două săptămâni în care au crescut cazurile în terapie intensivă, a crescut numărul de decese şi recomandările specialiştilor din Grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie, urmărind zilnic şi săptămâna care urmează evoluţia numărului de cazuri, evoluţia cazurilor de terapie intensivă, evoluţia deceselor, precum şi respectarea normelor de precauţie, reguli de igienă, distanţarea fizică. (...) Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis, la nivelul grupului tehnic, să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare", a declarat Nelu Tătaru, scrie Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock.com / Andrey Bayda

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ana Maria Brânză, câştigătorea Cupei Mondiale la spadă, pentru a patra oară
Setari Cookie-uri