Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, spune că proiectul noului aeroport va beneficia atât de susţinerea Guvernului, cât şi de finanţare din alte surse.

Prezent la Brașov, Boloș a fost întrebat în ce stadiu sunt procedurile pentru decontarea din fonduri UE a construcției aeroportului.

Ministrul Fondurilor Europene a menționat, totodată, că nu are informaţii în privinţa avizului pe care Consiliul Concurenţei ar trebui să-l dea pentru ca pe acest proiect să poată fi accesate fonduri europene, scrie Digi24.

"Aeroportul este asumat ca obiectiv prioritar de Guvern şi este pentru prima dată când Guvernul coparticipă la finanţare şi cunoaşteţi demersurile făcute la CE pentru includerea în Masterplanul General de Transport, realizate în acest sens al asigurării finanţării lui. Este un proiect, cred eu, care va beneficia atât de susţinerea guvernului, cât şi de sprijin de finanţare din alte surse pe care România le accesează. (...) Nu cunosc să se fi pronunţat Consiliul Concurenţei asupra schemei de ajutor stat", a spus ministrul, răspunzând unei întrebări.

Boloș a precizat că este pentru prima dată când Guvernul co-participă la finanțarea proiectului Aeroportului Internațional de la Ghimbav.

Foto: Aeroportul Internațional Ghimbav -BRASOV

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Ghimbav -BRASOV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri