Un ieșean nu vrea să se externeze din spital, deși e vindecat de COVID-19. „Se simte în siguranță”, spun medicii de la Boli Infecțioase

În timp ce mai multe persoane infectate cu coronavirus au solicitat externarea pe proprie răspundere din spitalele din țară, în urma deciziei CCR, un bărbat din Iași le-a cerut medicilor să mai rămână în spital și după ce s-a vindecat de infecția cu COVID-19.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași spun că bărbatul s-a internat la finalul lunii mai și după trei săptămâni în care a avut o formă medie a bolii, cu unele simptome mai severe, acesta a avut două teste negative la 24 de ore și se încadra metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății pentru externare.

Cu toate acestea, pacientul a solicitat medicilor să mai rămână în spital până când va putea să țină sub control problemele respiratorii cu care l-a lăsat virusul.

Bărbatul spune că a ajuns la spital cu simptome ușoare și că, încet-încet, boala i s-a agravat, potrivit Digi24. Acesta a explicat că vrea să rămână la spital în continuare pentru că are probleme mari de respirație și acasă nu are aparatul de la spital pe care să-l folosească atunci când se simte slăbit.

„Nu credeam că o să am o formă gravă am văzut mulți bolnavi asimptomatici care veneau și plecau și am zis că nu e grav, dar o persoană nu se compară cu alta și stau aici de 39 de zile. M-am bucurat când am răspuns la tratament, m-am negativat foarte greu, am preferat să rămân în spital și să plec când sunt cât de cât în stare normală, să nu am probleme. Am rămas singur în salon aici, niciunul dintre cei internați nu a făcut forma gravă pe care am făcut-o eu, că nu puteam să respir”, a mai spus bărbatul.

Citeste si:
Primăria Iași a cumpărat coșuri de gunoi cu GPS și cu care se poate...
Primăria Iași a cumpărat...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

„Este primul pacient de acest fel. Și e în zona mea, în care fac vizita în sectie, și când mă așteptam să vină cereri de externare și mă pregăteam psihologic să explic dacă se poate face sau nu această externare, iată că a venit cererea: dacă-mi veți permite să mai stau în spital. Având problemele respiratorii, kinetoterapeuta din spital face exerciții pe film, psihologii noștri stau de vorbă cu dumnealui și în felul acesta, are o atenție complexă, nu numai din punct de vedere medical strict, dar și din cealaltă latură și se simte mai în siguranță, exact așa mi-a spus. Și de ce mi-a plăcut această atitudine, pentru că înseamnă că a înțeles că poate fi mai grav. La dumnealui nu se pune problema”, a comentat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri