Slujbă cu zeci de oameni, fără măști de protecție

Teodosie Șnagoveanul, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat o slujbă la mănăstirea din Gheorghițeni (județul Suceava) în fața a zeci de oameni înghesuiți în interiorul lăcașului de cult, după cum arată imaginile postate pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei, scrie G4Media.

Patriarhia Română a impus în 17 iunie un set de reguli pentru slujbele religioase care au loc în interiorul bisericilor și mănăstirilor:

  • păstrarea unei distanţe de 2 metri în orice direcţie între credincioşi,
  • obligativitatea folosirii măştilor de protecţie pentru preoţi şi credincioşi la spovedanie, ca şi pentru toţi participanţii la slujbe.

Imaginile postate pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei Tomisului arată că nici un participant la slujbă nu avea mască de protecție, iar între oameni nu era respectată distanța de 2 metri.

Reamintim că de la începutul pandemiei, Teodosie a încălcat permanent regulile, cu protecția poliției, procurorilor și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe. A folosit lingurița comună pentru împărtășanie, inclusiv pentru copii, și a repetat slujba de Înviere, chemând credincioșii să încalce regulile impuse de autorități.

La spovedanie, cu programare

Patriarhia Română a transmis noi reguli privind participarea credincioşilor la slujbele făcute în interiorul şi în exteriorul lăcaşurilor de cult. Astfel, cei care vor să se spovedească trebuie să știe că au nevoie de programare.

Citeste si:
Patriarhia Română: În interiorul bisericii, masca este obligatorie
Patriarhia Română: În...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Credincioşii care tuşesc sau cărora le curge nasul nu vor fi primiţi la slujbe în biserici. După ce Guvernul a permis lăcaşurilor de cult să-şi deschidă uşile, Patriarhia a anunţat ce reguli trebuie respectate. De exemplu, cei care vor să se spovedească trebuie să îşi facă programare.

"Sunt reguli fireșți, reguli care au în centru responsabilitatea față de celălalt. A reveni în biserică nu înseamnă a reveni ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic în aceste luni de zile.

Păstrarea distanței de aproximativ 2 metri în interiorul bisericii, păstrarea distanței de 1,5 m în exterior, purtarea măștilor în incinta bisericii, dezinfectarea, sunt deja lucruri banalizate, dar repetarea lor contează.

Această scădere a gradului de atenție poate periclita foarte mult. Ar fi mare păcat ca după atât de multe luni de abstinență, din mai multe puncta de vedere, să pierdem ceea ce am câștigat.

Citeste si:
Ce spune Arhiepiscopia Tomisului despre ultima plângere formulată
Arhiepiscopia Tomisului:...

Sursa foto: Facebook/Arhiepiscopia Tomisului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri