Sute de mii de români aflați în șomaj tehnic nu sunt asigurați la Casa de Sănătate din cauza unui formular

Din cauza unui formular, sute de mii de români aflați în șomaj tehnic s-au trezit că nu mai sunt asigurați la sănătate, deși contribuția a fost plătită, scrie Digi24.ro.

Casa Națională de Sănătate cere angajatorilor să depună, din nou, declarații de corectare pentru fiecare salariat, dar specialiștii susțin că nu aceasta este problema, ci faptul că bazele de date ale Fiscului și Casei de Sănătate nu comunică, iar legile se contrazic.

Sute de mii de angajați din România se află în aceeași situație, susțin contabilii. Una dintre cauze este că un formular al Fiscului nu ar fi fost completat corect, spun reprezentanții Casei de Sănătate. Mai exact, Fiscul primește de la angajatori Declarația 112, iar apoi trimite mai departe datele către Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Analiștii spun, pe de altă parte, că măsurile speciale luate la începutul pandemiei prin care au fost prelungite termenele până la care angajatorii pot face plățile, au intrat în conflict cu o altă prevedere, potrivit căreia calitatea de asigurat se pierde după 90 de zile de la ultima plată a contribuției.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în ultimele două luni și jumătate au intrat în șomaj tehnic 1.200.000 de angajați.

Citeste si:
Pierderi de 80% pentru mai mult de jumătate dintre restaurantele...
STUDIU: Pierderi de peste 80%...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri