Într-o conferință de presă, organizată la Tulcea, premierul Ludovic Orban a declarat că este foarte dificil ca o nouă serie de măsuri de relaxare să fie stabilită, în contextul în care România se confruntă creșteri serioase ale cazurilor de coronavirus.

Premierul a menționat că ceea ce este închis și nu poate, pentru moment, să fie deschis sunt: restaurantele, evenimentele sportive și evenimentele culturale (cinematografe, teatre etc). Acesta a adăugat că studiile și cercetările medicilor au stabilit că acestea de mai sus sunt clasate ca având un risc înalt epidemiologic.

”Nu înțeleg aversiunea față de carantină sau izolare. Acestea sunt reguli adoptate peste tot, în lume. În momentul de față, noi nu avem pârghii legale prin care să dispunem izolarea la domiciliu a unei persoane care a intrat în contact cu o persoană confirmată cu Covid. Sau pentru o persoană asimptomatică, ce dorește externarea din spital”, a declarat premierul României, vizibil iritat de situația prezentă.

Nu în ultimul rând, acesta a precizat că depășirea situației actuale poate fi făcută doar printr-un efort comun.

Împreună cu cetățenii români, putem depăși boicotul unora care parcă vor ca românii să se îmbolnăvească.

Ludovic Orban

La conferința de presă a participat și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri