Ludovic Orban: Unele cluburi ar trebui închise după ora 22. Ne gândim serios și analizăm să vedem dacă vom lua această decizie, ca în alte state. Avem informații că sunt restaurante care s-au deschis

Premierul Lodivic Orban a declarat, în cadrul întâlnirii prin videoconferință cu prefecții, că este îngrijorătoare creșterea cazurilor de noi infectări cu Coronavirus, existând locuri, precum benzinării, piețe, terase sau cluburi în care nu se respectă regulile.

Principalelele declarații ale lui Ludovic Orban:

  • Ne confruntăm cu o creștere îngrijorătoare a cazurilor de Covid-19
  • Am văzut că în ultima perioadă există semnificative nereguli ale specialiștilor și acestea riscă să afecteze sănătatea cetățenilor corecți, care respectă legea, poate și din cauza unei minorități care desfășoară o campanie mizerabilă și refuză să respecte legea
  • Creșterea cazurilor ne indică centrele urbane. De asemenea, nici în stațiunile de pe litoral nu se respectă regulile.
  • Avem informații că sunt restaurante care s-au deschis
  • Solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în piețe, cu precădere în cele piețe închise. De asemenea, în târguri, bâlciuri, în transportul public și trenuri care asigură drumul spre destinații de vacanță.
  • Știm că sunt terase de fițe unde nu se respectă regulile, nici măcar personalul angajat nu respectă regulile. Patronilor nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers de respectare a regulilor.
  • Sunt unele cluburi care, după părerea mea, ar trebui închise. Trebuie să ne gândim serios și analizăm să vedem dacă vom lua această decizie, ca în alte state, ca după ora 22 sau 23 să le închidem. Dacă nu avem capacitatea să îi facem să respecte regulile, putem să luăm astfel de decizii.
  • Și în benzinării există probleme. Oamenii alimentează și dacă nu au mască, intră să plătească fără mască. Benzinăriile trebuie să găsească o soluție ca să ofere măști de protecție.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor şi şefilor de instituţii cu atribuţii în combaterea pandemiei de COVID-19 să amplifice la "limita maximă posibilă" controalele, pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor.

Premierul a cerut intensificarea controalelor pe transportul public, la metrou şi în zona transportului feroviar. El a solicitat ca şi locurile de joacă să fie supravegheate. Orban a cerut, astfel, intensificarea controalelor şi la terase, restarante, benzinării şi cluburi.

PremieruluLudovic Orban a participat, împreună cu ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, la ședința în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Citeste si:
Ludovic Orban și Viktor Orban vor inaugura un tronson de autostradă...
Ludovic Orban și Viktor Orban...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri