Statuile din București își caută familie adoptivă

Statuile din București își caută... familie adoptivă. Primăria Capitalei îi invită pe cetățeni să adopte un monument și să plătească, sub formă de sponsorizare, costurile de restaurare și întreținere. Scopul inițiativei este implicarea echilibrată a tututor cetățenilor în viața culturală a comunității, susține municipalitatea. Propunerea va fi supusă la vot săptămâna aceasta în ședința de consiliu a Primăriei, scrie Digi24.

Primăria Capitalei are în grijă aproape 300 de monumente de for public, potrivit unui registru publicat în 2018. Autoritatea locală le propune cetățenilor să contribuie la întreținerea lor. Mai exact, bucureștenii pot adopta o statuie, iar apoi pot contribui, sub formă de sponsorizare, la restaurarea monumentului, dar și la lucrările de curățare, iluminat și amenajare peisagistică.

Municipalitatea spune că inițiativa va duce la o participare echilibrată a tuturor cetățenilor la sistemul cultural al Capitalei.

Implicarea în comunitate se face altfel, nu prin adopția statuilor. Ar fi fost foarte bine dacă am fi avut campanii, elemente de mobilizare comunitară și de asumare a faptului că suntem vecini și că al nostru cartier arată așa cum îl facem noi să arate. Acțiunea nu are legatură cu agenda bucureșteanului, care încă are străzi care nu sunt asfaltate, încă are foarte mulți oameni care nu beneficiază de sprijinul autorității.

Gelu Duminică, sociolog

Citeste si:
FOTO | TOP 10 statui din lume, dotate cu măști de protecție
FOTO | Idei îndrăznețe pentru...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Proiectul va fi supus la vot săptămâna aceasta în consiliul general al Municipiului București.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri