Nelu Tătaru: Nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că autorităţile centrale nu iau în calcul, în momentul de faţă, nici amânarea începerii noului an şcolar, nici a alegerilor locale din luna septembrie, scrie Agerpres.

El a precizat că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.

"E prematur să gândim. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora", a afirmat Tătaru.

Totodată, ministrul Sănătăţii a respins şi ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

Vezi și: NEWS ALERT Coronavirus 18 iulie | Creștere alarmantă a numărului de cazuri

Citeste si:
Alegeri locale 2020: Nelu Tătaru a votat la Huși
Alegeri locale 2020: Nelu...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

"Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment.

Dar sunt focare pe care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintele României, apariţia în Monitorul Oficial, le putem gestiona prin mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu. Aceasta ne dă pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere", a adăugat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani. El s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar împreună cu cadrele medicale de aici a vizitat toate secţiile spitalului.

Citește și: Coronavirus 18 iulie | Situația românilor din străinătate. În ce țară se regăsesc cei mai mulți români infectați

Citeste si:
Bulgaria prelungeşte starea de urgenţă epidemică
Bulgaria prelungeşte până la...

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri