27 Iulie 2020

Covid-19: Autoritățile din Argeș iau în calcul să impună purtarea obligatorie a măștii în aer liber



Autoritățile din Argeș vor decide marți, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dacă impun purtarea obligatorie a măștii în aer liber, în zonele aglomerate și în cazul grupurilor de persoane, a declarat prefectul Emanuel Soare.

Acesta a precizat că în Argeș este o transmitere comunitară a virusului, peste 90% din localități fiind afectate, astfel că autoritățile iau măsuri pentru a responsabiliza primari și cetățenii din localitățile cu multe cazuri, însă fără carantinarea vreunei zone în acest moment.

Prefectul a precizat că, din cele 102 localități ale județului, 90 sunt afectate de epidemia de coronavirus, din care 6-7 se apropie de indicele de 3 cazuri la 1000 de locuitori în 14 zile, luat în calcul pentru impunerea carantinei zonale.

„Este o boală contagioasă cu care trebuie să ne învățăm să trăim, iar pentru aceasta este nevoie de respectarea măsurilor sanitare. Dacă izolez o localitate, dar oamenii nu învață să se comporte preventiv, nu am rezolvat problema”, a spus Emanuel Soare.

Citeste articolul integral pe G4Media.



Citeste si