O comună din Argeș, județ cu număr record de cazuri de COVID-19, a rămas fără apă

În comuna Gărdinești, situată 30 de kilometri de Pitești, au fost raportate mai multe cazuri de infecție cu noul Coronavirus în ultimele săptămâni. Localnicii se plâng că, oricât și-ar dori, lipsa apei curente îi împiedică să se spele pe mâini pe cât de des recomandă autoritățile, potrivit postului de televiziune Digi24.

Întrebați cum se descurcă fără apă, localnicii spun că situația este dificilă.

„Greu, foarte greu! Ne trezim noaptea, umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii. Așa ne descurcăm, greu! Nu e presiune! Trebuia să dârdâie țeava! Vedeți? Eu numai de la ploi am luat!”, mărturisesc localnicii.

Primarul din localitate dă vina pe o licitație întârziată din cauza căreia nu se poate repara rețeaua de furnizare a apei în zonă.

În Argeș au fost 129 de cazuri de COVID-19 raportate luni, iar în ultimele două săptămâni, județul și-a dublat numărul de îmbolnăviri. Autoritățile județene spun că nu este deocamdată cazul impunerii carantinei în unele localități, dar masca ar putea deveni obligatorie și în spațiile publice deschise, dacă propunerea trece de votul comitetului județean pentru situații de urgență. Săptămâna trecută a fost redus programul teraselor, iar sălile de jocuri și piscinele au fost închise temporar.

Citeste si:
Județul Argeș a lăsat deschise ”păcănelele”, dar a închis sălile de...
Județul Argeș a lăsat...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri