România, prima dată pe primul loc în UE la decese cauzate de Covid-19

România se află pentru prima dată pe primul loc în UE la numărul de decese din cauza COVID-19 pe ultimele 14 zile, raportat la populație.

Astfel, țara noastră devansează Suedia, care ocupa anterior prima poziție, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Ca număr de cazuri noi de infectare, România este pe locul doi, după Luxemburg.

Potrivit clasamentului ECDC, România înregistrează pe data de 29 iulie 69,4 cazuri noi și 1,6 decese la 100.000 de locuitori, în ultimele 14 zile. La numărul de cazuri noi, înaintea României este Luxemburgul, iar pe următoarele două poziții, la mare distanță, sunt Spania și Bulgaria.

Citeste articolul complet pe Digi24.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat astăzi 1.182 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, iar numărul bolnavilor de COVID-19 a ajuns, astfel, la 48.235. Dintre acestia, 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Citeste si:
Grupul Damen va disponibiliza 870 de angajaţi în România
Grupul Damen va disponibiliza...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 643 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 2.269 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sursa foto: hyotographics / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri