Klaus Iohannis: Reintrarea în stare de urgenţă, o ultimă soluţie

Preşedintele a declarat cu privire la o posibilă intrare în starea de urgenţă din cauza epidemiei de COVID-19, că aceasta este o ultimă soluţie. "Decizia reintrării în stare de urgenţă se poate lua doar în măsura în care specialiştii îmi spun că nu există altă măsură soluţie şi eu vreau să cred că există altă soluţie", a spus Klaus Iohannis.

"Vreau să cred că românii nu îşi doresc această boală, vreau să cred că românii, împreună cu autorităţile, împreună cu mine, vor respecta normele, în aşa fel încât să nu ajungem în situaţia în care nu mai putem să controlăm răspândirea acestei boli. Sunt încrezător că împreună vom reuşi să stăpânim această epidemie rezonabil, rezonabil însemnând să nu mai avem o creştere semnificativă a numărului de persoane infectate în perioada următoare. Daţi-mi voie să consider reintrarea în starea de urgenţă, care ar afecta şi libertăţi şi drepturi civile, care ar inhiba din nou viaţa economică, să consider asta ca o ultimă soluţie, când nu avem nicio altă posibilitate să reintrăm într-o zonă de control a pandemiei", a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a susţinut că Guvernul şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei. "E nevoie de respectarea acestor reguli de către toată lumea, dar haideţi să nu confundăm acţiunea generală cu acţiunea punctuală a unor persoane care nu au înţeles nimic. Guvernul, în ansamblu, îşi face, şi-a făcut treaba, gestionează treburile publice", a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a vorbit şi despre achiziţiile din această perioadă. "În perioada stării de urgenţă a existat un regim special de achiziţii şi am atras atenţia şi atunci şi acum că, indiferent de ce regim avem, legea trebuie respectată şi oamenii trebuie respectaţi. (...) Cine nu a respectat legea sau cine a încercat fraudulos să se îmbogăţească din necazul oamenilor va plăti şi sunt convins că cei care au greşit vor fi găsiţi şi traşi la răspundere", a transmis preşedintele.

Citeste si:
Donald Trump ordonă stare de urgență la Washington
Donald Trump ordonă stare de...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri