Un număr de 16 de judeţe şi Municipiul Bucureşti se vor afla, vineri, sub avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic, iar începând cu ora 12:00 va intra în vigoare o informare de instabilitate atmosferică ce va cuprinde aproape întreaga ţară, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei de specialitate, pe durata zilei de vineri, 31 iulie, Codul galben de vreme caniculară vizează cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei.

În aceste zone, temperaturile maxime vor fi de 35 - 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea de vineri spre sâmbătă (31 iulie/1 august) va fi una tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

De asemenea, meteorologii precizează că disconfortul termic se va menţine ridicat şi în Banat şi sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

Lista zonelor afectate de Codul galben cuprinde judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, precum şi Municipiul Bucureşti.

Pe de altă parte, în perioada 31 iulie, ora 12:00 - 1 august, ora 2:00, va intra în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în sud-vestul, sudul, estul ţării şi local în centru,ce se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi, izolat, grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe suprafeţe mici 40 - 50 l/mp.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri