Carantină în patru localităţi din Arad, unde sunt focare de COVID-19. În județ, masca este obligatorie în spațiile deschise aglomerate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis să pună în carantină patru localităţi în care există focare de COVID-19, respectiv Gurahonţ, Bonţeşti, Seleuş şi Moroda, iar măsura a fost confirmată, sâmbătă dimineaţă, printr-un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Propunerea carantinării acestor localităţi a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică Arad, în urma creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar CJSU a aprobat măsura. Carantina a intrat în vigoare de astăzi, când a fost emis un ordin de către şeful DSU, domnul Raed Arafat", a declarat prefectul judeţului Arad, Gheorghe Stoian.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu noul coronavirus 1.045 de persoane, iar 83 au decedat, scrie Agerpres.

Doar în ultimele trei săptămâni, 327 de persoane au fost confirmate bolnave de COVID-19, iar 180 erau internate vineri după-amiază, în timp ce 143 sunt la domiciliu sau au fost externate.

Vezi și: LIVE TEXT | Județele unde trebuie să purtăm masca de protecție și în aer liber

Citeste si:
Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad. Câte persoane au fost...
Focar de COVID-19 într-o...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

De asemenea, în județul Arad este obligatorie purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, măsură care a fost luată de autorități în mai multe județe din țară.

Potrivit Hotărârii 37/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, „începând cu data de 01.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele, începând cu vârsta de 5 ani, în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, stațiilor CFR, autogărilor, pe peroane și în stațiile mijloacelor de transport în comun situate pe teritoriul administrativ al județului Arad, pe toată perioada stării de alertă”.

De asemenea, începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, pe raza județului Arad, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, pe toată perioada stării de alertă.

Tot de la 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toți angajații agenților economici la intrarea și la ieșirea din schimburi, pe toată perioada stării de alertă.

Citeste si:
Încă o localitate scapă de măsura carantinei, după decizia Curții...
Al doilea proces pierdut de...

Tot sâmbătă au intrat în carantină două localități din județul Argeș.

Sursa foto: RoClickMag / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri