Gabriela Firea se laudă cu reabilitarea Podului Străulești, după un an de lucrări

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, a finalizat lucrările de consolidare şi reabilitare în cazul Podului Străuleşti, astfel încât acesta să poată fi tranzitat în siguranţă.

"Misiune îndeplinită! Podul Străuleşti, construit acum aproape 70 de ani. L-am găsit într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Deşi era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, acest pod nu fusese niciodată consolidat, ci doar 'cosmetizat' în urmă cu peste zece ani. O parte din zidul de susţinere s-a surpat, împreună cu trotuarul şi o porţiune din prima bandă de circulaţie, ceea ce reprezenta un adevărat pericol atât pentru maşini, cât şi pentru pietoni. Am decis de urgenţă consolidarea şi reabilitarea sa. În doar un an, aşa cum am promis, am redat circulaţiei rutiere şi pietonale un pasaj sigur şi modern", a declarat primarul general Gabriela Firea.

Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

Podul Străuleşti, care supratraversează Lacul Griviţa pe DN 1A, este unul dintre principalele puncte de legătură dintre Bucureşti şi judeţele Ilfov sau Dâmboviţa.

Construcţia podului actual datează din perioada 1950 - 1960, când a fost realizată şi sistematizarea salbei de lacuri din nordul Bucureştiului.

Citeste si:
Încă o ”revoluție în trafic” .Trei autobuze vor circula pe linia...
Încă o ”revoluție în trafic”....
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Zona podului este mult mai veche, acolo fiind chiar situl arheologic Străuleşti-Măicăneşti, precizează PMB.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri