Declic: Peste 57.000 de cetățeni cer procurorului general redeschiderea dosarului 10 august

Peste 57.000 de cetăţeni au semnat petiţia lansată de Comunitatea Declic şi îi solicită procurorului general, Gabriela Scutea, redeschiderea dosarului 10 august şi anchetarea celor care au dat dispoziţii "pentru agresarea şi gazarea protestatarilor paşnici", a anunţat Comunitatea Declic.

"Reprezentanţii Comunităţii Declic i-au înmânat Procurorului General petiţia şi i-au solicitat să analizeze cu celeritate solicitarea a zeci de mii de cetăţeni, care aşteaptă să fie făcută dreptate pentru sutele de victime din 10 august 2018. Au trecut deja 2 ani de la violenţele din Piaţa Victoriei, iar dosarul este în continuare la faza de cercetare penală (...) În cazul în care Procurorul General nu va ţine cont de solicitarea a zeci de mii de români, Comunitatea Declic va continua procedura în instanţă şi va deschide chiar o acţiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă va fi necesar", potrivit unui comunicat al Comunităţii Declic.

În petiţie se solicită o anchetă temeinică şi imparţială. "Pentru a mai avea încredere în justiţie, vrem să vedem o anchetă temeinică şi imparţială, care să descopere vinovaţii pentru represiunea din 10 august. Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar 'fără vinovaţi', precum dosarele Revoluţiei şi Mineriadei", se arată în petiţie.

Cătălina Hopârteanu, reprezentant al Comunităţii Declic, a spus că nu cere altceva decât ca justiţia să funcţioneze pentru toţi cetăţenii.

"Am fost toţi în stradă pentru a apăra independenţa Justiţiei din România. Acum nu cerem altceva decât ca justiţia să funcţioneze pentru toţi cetăţenii. Dacă Procurorul General nu va infirma soluţia ruşinoasă a DIICOT, atunci va mai scrie o filă neagră în istoria justiţiei din România, după dosarele Revoluţiei şi Mineriadei", a declarat Cătălina Hopârteanu.

Citeste si:
Peste 10.500 de oameni cer să se ancheteze acuzațiile de fraudă...
Peste 10.500 de oameni cer să...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Procurorul general, Gabriela Scutea, a declarat, pe 15 iulie, după ce DIICOT a clasat dosarul 10 august, că înţelege "emoţia publică'' suscitată de această cauză şi a anunţat că toate actele de la dosar vor fi "cântărite" în cadrul controlului ierarhic.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri