Zi neagră în Galați. Disponibilizări la SC Electrocentrale

Toti cei 204 angajaţi ai SC Electrocentrale Galaţi vor intra în şomaj în această lună pentru că firma nu mai are clienți pentru energia termică şi electrică, a anunțau directorul societății. Este a doua disponibilizare masivă anunțată la Galați într-o singură zi, după ce șantierul naval Damen Galați a anunțat că trimite în șomaj 570 de angajați, plus alte câteva sute de la șantierul său din Mangalia.

Șeful SC Electrocentrale Galaţi, Ion Stanciu, a mai spus pentru Agerpres că 102 angajaţi au primit deja preavizul, urmând să intre în şomaj la sfârşitul lunii august, iar cealaltă jumătate va primi preavizul în jurul datei de 26 august, astfel încât până pe 22 septembrie toţi salariaţii să fie disponibilizaţi, scrie G4media.ro.

Conform prevederilor CCM, fiecare angajat disponibilizat va primit, drept plată compensatorie, o sumă fixă de 37.000 de lei, la care se va adăuga ajutorul de şomaj, acordat conform legislaţiei în vigoare.

Electrocentrale a intrat în insolvenţă în 2014, când datoriile neachitate ale populaţiei la încălzire s-au transformat în creanţe în conturile societăţii. După trei ani, s-a renunţat la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Galaţi, din cauză că numărul consumatorilor era prea mic, iar pierderile de agent termic în reţeaua învechită erau prea mari.

Citeste si:
Complexul Energetic Oltenia, modernizat de 1 mld. euro
Grupurile energetice din...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Sursa foto: Minerva Studio / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri