Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi invită pe primari la o dezbatere privind pregătirea începerii anului şcolar, adăugând că edilii trebuie să vorbească "pe o singură voce" şi să ceară Guvernului alocarea resurselor financiare necesare.

"Sistemul de învăţământ are nevoie de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea anului şcolar în condiţii de siguranţă sanitară pentru elevi şi cadre didactice. Şi, asta, în ritm alert. Deşi Primăria Capitalei nu are în administrare reţeaua şcolară, această fiind la primăria de sectoare, cred că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să nu lăsăm lucrurile aşa. Îi invit pe colegii mei primari la o dezbatere aplicată cu privire la pregătirea începerii anului şcolar. Este momentul să vorbim pe o singură voce, indiferent de opţiunile politice, şi să cerem răspicat Guvernului ca, atunci când ne transferă responsabilităţi, să aloce şi resursele financiare necesare pentru a le rezolva", a scris Firea, pe Facebook, potrivit Agerpres.

În opinia sa, Guvernul transmite mesaje "contradictorii" şi "se spală pe mâni" de responsabilităţi.

"Planul semafor al Guvernului de începere a noului an şcolar, anunţat ieri cu mare tam-tam, adânceşte haosul şi bulversează o întreagă generaţie de copii şi adolescenţi, care şi aşa are de suferit din cauza pandemiei. Incertitudinea celor trei scenarii - verde, galben şi roşu -, mesajele contradictorii transmise de cei care ar trebui să gestioneze şi să găsească soluţii acestei situaţii extrem de complexe, dar, mai ales, faptul că în al doisprezecelea ceas Guvernul PNL se spală pe mâini de responsabilităţi forţează limita incompetenţei. Aşa numita 'descentralizare' a deciziei legată de felul în care vor fi reluate cursurile şi aruncarea acestui cartof fierbinte la nivel local, fără a scoate o vorbă despre alocarea resurselor de care este atâta nevoie, este dovada clară că Guvernul PNL Orban recunoaşte că este depăşit de situaţie", a menţionat Gabriela Firea.

Primarul general a reproşat Guvernului că tabletele promise la începutul crizei sanitare "nu au ajuns nici acum la copiii din familii defavorizate şi nici nu există siguranţa" că vor ajunge până la începutul noului an şcolar. În acest sens, ea a invocat studiul World Vision România, conform căruia peste 40% din copiii din mediul rural nu au participat la şcoala online în timpul pandemiei.

"Ce face premierul PNL Ludovic Orban în acest timp? Este preocupat de respectarea drepturilor pedofililor şi de faptul că agresorii sexuali ai minorilor sunt discriminaţi. Declaraţiile halucinante făcute de vicepremierul Raluca Turcan şi de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, dacă elevii trebuie sau nu să poate mască la cursuri şi în ce condiţii concrete pot fi reluate cursurile, ne pun şi mai mult pe gânduri. Este tot mai clar că acest Guvern nu doar că nu are priceperea şi competenţa să rezolve lucrurile, dar nici nu înţelege profunzimea problemelor cu care oamenii se confruntă", a susţinut primarul general.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri