Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în zone din 24 de judeţe. Totodată, pentru București a fost emisă o avertizare de caniculă.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 - 23:00, în toate zonele de munte, precum şi în Transilvania şi sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 l/mp şi, izolat, 40 - 50 l/mp.

Judeţele vizate de noua avertizare Cod galben sunt Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor şi Arad.

ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în zonele deluroase din sudul şi estul ţării, precum şi în regiunile vestice, sud-vestice şi nordice.

Până la 35 de grade Celsius în București

Pe de altă parte, în Bucureşti, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară după-amiaza, când indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu viteze de până la 25 - 30 km/h. Temperatura maximă va fi de 34 - 35 de grade Celsius.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri