Importurile de lapte brut s-au majorat cu aproape 43% în primul semestru al anului în timp ce cantitatea de lapte colectată de unităţile procesatoare de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare a fost mai mică cu 0,7% decât în aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică, potrivit Digi24.

INS precizează că informaţiile publicate surprind impactul crizei COVID-19 şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 şi a stării de alertă începând cu 17 mai 2020.

Conform datelor centralizate de INS, în intervalul 1 ianuarie - 30 iunie, producţia de smântână de consum a scăzut cu 109 de tone (-0,3%), comparativ cu primele şase luni din 2019.

Pe de altă parte, creşteri ale producţiei au fost înregistrate la: unt - cu 927 tone (+17,6%), lapte de consum - cu 20.333 tone (+12,5%), lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) - cu 3.134 tone (+2,8%) şi brânzeturi - cu 649 tone (+1,3%).

Potrivit sursei citate, în iunie 2020 faţă de luna precedentă, unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă în creştere cu 1.575 de tone (+1,5%). Producţia de brânzeturi a crescut cu 702 de tone (+7,3%), dar s-a diminuat cu 16,2% în cazul laptelui acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare), cu 9,8% la smântâna de consum, cu 7,4% pentru laptele de consum şi cu 5% la unt.

Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut cu 1.163 de tone (-10,9%), relevă statistica oficială.

Sursa foto: Robert Hrovat/Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri