Focar de COVID-19 într-un centru pentru copii cu dizabilităţi din Focșani

Un nou focar de COVID-19 a fost confirmat în Vrancea, la un centru pentru copii cu dizabilităţi din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), după ce 17 din cei 21 de beneficiari au fost testaţi pozitiv.

″În cursul săptămânii trecute, patru beneficiari dintr-un centru al DGASPC pentru copii cu dizabilităţi au prezentat simptome de COVID-19. Instituţia a dispus testarea tuturor beneficiarilor la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, iar 17 beneficiari din cei 21 care locuiesc un centru au ieşit pozitiv la noul coronovirus. De asemenea, şi un angajat din cei 12 care lucrează în centrul respectiv a fost testat pozitiv pentru COVID-19″, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Toţi beneficiarii depistaţi pozitiv au fost internaţi în Spitalul Municipal Adjud, iar ceilalţi patru, care sunt negativi, se află în izolare preventivă, scrie Agerpres.

Totodată, s-a dispus dezinfectarea centrului şi s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea infecţiei cu COVID-19.

Cei 17 copii depistaţi pozitiv au vârste între 12 şi 19 ani şi prezintă simptomatologie uşoară sau sunt asimptomatici, în timp ce angajatul DGASPC care a fost, de asemenea, testat pozitiv pentru COVID-19, nu prezintă nicio simptomatologie specifică virusului SARS-CoV-2.

Citeste si:
Focar de COVID-19 la Centrul de Transfuzie din Bistrița
Focar de COVID-19 la Centrul...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri