O terasă de pe domeniul Stirbey a primit numele dictatorului comunist Gheorghiu Dej

Numele dictatorului comunist Gheorghe Gheorghiu Dej a fost atribuit terasei deoarece acesta venea periodic să joace popice în acea zonă, confom mesajului postat de administratorii domeniului Stirbey.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) consideră inadecvată folosirea în scop de marketing a numelui fostului lider comunist și solicită schimbarea de urgență a acestei denumiri, potrivit unui comunicat al intituției.

Nici internauții nu au întârziat să sancționeze decizia luată de către administratorii domeniului Stirbey, declarându-se dezamăgiți de superficialitatea lor și recomandându-le, în mod ironic, ca următoarea locație să fie denumită Ana Pauker.

„Reamintim că Gheorghe Gheorghiu-Dej a avut un rol determinant în instaurarea comunismului în România și în schimbările dramatice care au afectat țara din punct de vedere politic, economic, social și cultural. De numele fostului dictator se leagă desființarea partidelor politice, epurările, miile de procese politice în urma cărora numeroși cetățeni nevinovați au ajuns în închisori și lagăre, procesul de colectivizare forțată a agriculturii ș.a. A ignora crimele și abuzurile comise în România comunistă reprezintă o impietate față de memoria celor care au suferit direct și indirect ca efect al măsurilor luate de regimul totalitar instalat după cel de-al Doilea Război Mondial”, precizează sursa citată, conform Hotnews.ro.

Citeste si:
Chiliman, acuzat ca a distrus anexe ale Palatului Stirbei
Andrei Chiliman, acuzat ca a...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Palatul Stirbey Buftea / Facebook


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri