Primăria Capitalei reia înscrierile în cadrul proiectului FIV 2, „O şansă pentru cuplurile infertile", etapa 2020

Primăria Capitalei anunţă că începând de sâmbătă se reiau înscrierile în cadrul Proiectului FIV 2 - "O şansă pentru cuplurile infertile" - etapa 2020, notează Agerpres.

Sâmbătă se redeschide aplicaţia în care se pot înscrie cuplurile interesate.

Primăria Capitalei acordă cuplurilor aproape 13.800 lei, pentru servicii de fertilizare in vitro.

„Este vorba numai despre cuplurile care au recomandare medicală în acest sens, iar procedurile se derulează prin ASMMB", conform comunicatului.

Primarul general al Capitalei, Gabriel Firea, subliniază că proiectul FIV a ajuns la a treia etapă de înscrieri, iar primele 2.000 de locuri din anii 2018-2019 au fost „accesate rapid, ceea ce a arătat interesul extrem de ridicat".

„Rezultatele nu întârzie să apară: deja 458 de copii s-au născut în urma acestei forme de sprijin, iar aproape 400 de cupluri au devenit părinţi. Planificasem să demarăm înscrierile pentru 2020 la începutul anului, însă procedurile au fost suspendate în luna martie, la debutul pandemiei de COVID-19. Mă bucur că, după toate incertitudinile din acest an, putem relua proiectul FIV, care dă speranţe atâtor cupluri, mai ales într-un an atât de dificil cum este acesta. Bugetul pentru FIV1 şi FIV2 se ridică la 9 milioane de euro", a afirmat Gabriela Firea.

Conform PMB, proiectul FIV 1 a fost demarat în anul 2018, cu 1.000 de locuri, şi după numai 6 luni au fost ocupate toate locurile din program, iar în anul următor Primăria Capitalei a decis continuarea proiectului, prin aprobarea FIV2, prevăzut a fi derulat în perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an).

Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri