Creșterea alocațiilor gradual primește o piedică în Parlament

Comisia pentru muncă şi protecţie socială a respins prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 123/2020, care prevede modificarea şi completarea art. 3 din Legea 61/1993 în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Proiectul de lege de respingere a ordonanţei se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor de miercuri - cameră decizională -, fiind adoptat de Senat în şedinţa din 11 august a acestui an.

Potrivit acestuia, majorarea graduală a cuantumului alocaţiei pentru copii ar avea loc astfel: "majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 - 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale".

"La lucrările comisiei şi-au înregistrat prezenţa 24 de deputaţi, din totalul de 24 de membri. Raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi (2 împotrivă şi 3 abţineri)", potrivit documentului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În urma finalizării dezbaterilor, Comisia pentru muncă propune plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege în forma prezentată de Senat, în sensul respingerii Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 123/2020.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri