Timp de 4 zile, în perioada 20-23 august, o echipă de instructori ai Acvatic Bebe Club vor oferi lecții gratuite de educație acvatică, la malul mării, pe plaja din Mamaia, potrivit unui comunicat de presă.

Înecul este principala cauză de deces în cazul copiilor cu vârste de 1-4 ani, arată statisticile internaționale. De asemenea, studiile arată că participarea la lecțiile de înot poate reduce cu 88% riscul de înec al copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani.

„De-a lungul celor aproape 8 ani de activitate ai Acvatic Bebe Club am constatat că mulți părinți și-ar fi dorit să afle despre cursurile de educație acvatică și lecțiile de înot dedicate bebelușilor mult mai repede. Există multe prejudecați vizavi de vârsta copiilor, de capacitatea lor fizică și abilitatea de a răspunde comenzilor, de teama de apă sau de oportunitatea de a începe astfel de cursuri indiferent de anotimp. Tocmai pentru a veni în ajutorul părinților și a oferi informații de la profesioniști am decis să relocăm o parte din echipa ABC la malul mării pentru câteva zile”, a explicat Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club.

Astfel, o echipă de instructori ai clubului va fi prezentă pe plaja din Mamaia, pregătită să ofere răspunsuri la întrebările părinților cu privire la avantajele și beneficiile educației acvatice. De asemenea, părinții doritori pot participa la scurte lecții direct în apa mării alături de copii.

Acțiunea se înscrie în campania Acvatic Bebe Club de a crește conștientizarea importanței educației acvatice. În cadrul acestei campanii, în luna martie, Clubul a lansat și prima carte dedicată educației acvatice scrisă în limba română, „Nu mi-e frică de apă!”.

Citeste si:
Constructorul plajei lărgite din Mamaia: Și peste 50 de ani plaja...
Constructorul plajei lărgite...

Clubul de educație acvatică a fost înființat în 2012, fiind dedicat, de la început copiilor cu vârste între 4 luni și 4 ani. În cei aproape 8 ani de activitate, peste 2.500 de copii au urmat lecții de educație acvatică și înot la ABC.

Sursa foto: Pexels

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri