OFICIAL! Groapa de gunoi de la Chiajna este ilegală

După mai bine de doi ani de proces, Tribunalul București a decis că groapa de gunoi de la Chiajna este ilegală! Tribunalul București a hotărât, în data de 14 august 2020, anularea Autorizației Integrate de Mediu pentru depunerea deșeurilor pe ultimele două suprafețe, încă funcționale, ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni. Astfel, comunitatea și Primăria Sectorului 1 au primit o gură de oxigen din partea justiției în lupta lor pentru un aer curat, bun de respirat, potrivit unui comunicat de presă.

Primarul Dan Tudorache va susține o conferință de presă pe 24 august, 2020, începând cu ora 11:00, la sediul Primăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta nr. 9.

În primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliția Locală Sector 1, Asociația 21% Oxigen și Asociația pentru Natură și Protejarea Mediului au intentat un proces Agenției pentru Protecția Mediului București (APMB) și companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizației Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcționează depozitul de gunoi.

Acțiunea în instanță a fost inițiată ca urmare a repetatelor sesizări primite de la mii de cetățeni din nord-vestul Capitalei, a căror viață este afectată și astăzi de mirosurile insuportabile provenite de la această groapă de gunoi.

Citeste si:
VIDEO Incendiu în Chitila, lângă fosta groapă de gunoi
VIDEO Incendiu la stive de...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri