Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat miercuri că a fost depus la Parlament proiectul de lege prin care se acordă stimulente personalului din învăţământ, cadrele didactice urmând să beneficieze de 2.000 de lei lunar pe perioada pandemiei.

"Astăzi (miercuri - n.r.) am depus proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga perioadă a stării de urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii COVID -19. Cadrele didactice ar urma să beneficieze de un stimulent de 2.000 de lei lunar, iar personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic 1.500 de lei lunar. De aceste stimulente vor beneficia şi cei care vor face cursurile fizic, la şcoală, dar şi cei care vor face cursurile online. Explicaţia este foarte simplă - Guvernul a eşuat în a pune la dispoziţia dascălilor instrumentele necesare pentru începerea în siguranţă a anului şcolar, iar în regim de urgenţă credem că dascălii, dar şi personalul auxiliar, au nevoie de aceste stimulente pentru a-şi achiziţiona acele rechizite de care au nevoie, pentru a asigura dezinfectanţii, măştile, cursuri de instruire pentru cei care fac pregătirea online şi alte cheltuieli", a spus Simonis, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că impactul bugetar pentru aceste stimulente este de aproximativ 500 de milioane de lei pentru lunile care au mai rămas până la sfârşitul anului.

"Ne-au tot spus că au absorbit 90 de miliarde de euro, ne spun cum toate lucrurile sunt foarte bune şi, până la urmă, este o chestiune de prioritizare. Haideţi să îi rugăm pe cei de la Guvern să nu mai facă cheltuieli ineficiente, să lase achiziţiile frauduloase şi să investească în copiii, părinţii, bunicii noştri şi în medici, dascăli şi în economia românească", a spus Simonis.

Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul de stat vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv de 1.500 de lei, acordat lunar pe toată durata stării de alertă şi de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii COVID- 19. Stimulentul de risc acordat se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asiguratorii pentru muncă, reglementata la titlul V Contribuţii sociale obligatorii din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se arată în proiectul de lege depus la Parlament de PSD.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc, Radu Preda.

Retail jobs Sursa foto: Halfpoint/ Shutterstock.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri