Angajații de la stat ar putea beneficia de încă un avantaj

Instituțiile publice ar putea înființa creșe sau grădinițe pentru copiii angajaților. Ar putea urma modelul altor țări europene precum Franța, Germania și Suedia. Ca să o poată face, este nevoie de o lege al cărei proiect a fost depus în Parlament. Ar fi încă un privilegiu pentru cei care lucrează la stat, scrie Digi24.ro.

Un proiect de lege propune ca instituțiile publice să poată înființa structuri de îngrijire pentru copiii angajaților. Statisticile arată că în România, la fel ca în alte 25 de state din Uniunea Europeană, locurile disponibile pentru educația copiilor de până la 3 ani nu sunt suficiente.

Structurile de îngrijire din instituțiile de stat s-ar înființa la cererea angajaților. Ar fi nevoie de minimum cinci cereri pentru creșă și zece pentru grădiniță. Cheltuielile ar fi suportate în totalitate sau parțial de bugetul de stat.

Inițiatorii susțin că astfel s-ar stimula natalitatea, pe de o parte, iar pe de alta, părinții ar fi încurajați și să revină mai repede la locul de muncă.

Foto: rawpixel.com / Shutterstock

Citeste si:
Salariile din România: creștere, scădere sau stabilitate?
Analiză: Cum au evoluat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri